Repliik: Haamriga pähe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg.
Eva Samolberg. Foto: Meelis Meilbaum

Sügisel alustas TV3 uue saatesarjaga “Omakohus”, mis kõigi eelduste kohaselt pidi osutuma tõeliseks vaatajamagnetiks. Saadet on materdanud mitmed mõtlevad kultuuriinimesed ja üldsus. Seda eelkõige kehva teemavaliku tõttu.

Varem on omakohtu korras selgunud, et nõukogude aeg oli parem kui vaba riik. Sel nädalal said vaatajad otsustada, kas pealinnas vägivalla ohvriks langenud endine poliitik Jüri Liim on fašist. Teisisõnu – kui on fašist, siis oleks justkui õigus­tatud vene keelt kõnelevate kurjategijate kallaletung eakale taadile.

Seekord otsustas anonüümne vaatajaskond, et härra Liim siiski ei ole fašist. See aga ei vähenda ohtu. Iga eestlane peaks nüüd varmalt üle õla vaatama, sest omakohtu terav sõrm võib “tugevama õigusega” järgmisena just sinu rinnus torkida. Kurb, et seni internetis püsinud anonüümsuse ajuvabadus telekasti kaudu nüüd elutuppa tükib.

Kohtuhaamrile pakun aga lahkesti uut teemat: kui lolliks peab TV3 oma vaatajaid?

Variandid: a) väga, b) kohe väga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles