RAMMi unelaulud juhatavad sisse Ameerikamaa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaumi vabariigi aastapäevale põhendatud vastuvõtt Rakvere teatris.Esineb RAMM.
Maavanem Einar Vallbaumi vabariigi aastapäevale põhendatud vastuvõtt Rakvere teatris.Esineb RAMM. Foto: Meelis Meilbaum

Reedel astub Rakvere teatri kohvikus kõigi unesõprade ette meeskvartett RAMM ehk Rakvere Akadeemiline Meeskoor Meeskoor oma tuliuue kavaga, milles kõlavad kümme kõige kaunimat ja armastatumat unelaulu läbi aegade.

“Enamik meist magab igal ööl seitse-kaheksa tundi. Mõni saab hakkama vaid kolmega. Keskmise elueaga inimene veedab seega magades oma elust ligi 200 000 tundi. Ja oma 70. eluaastaks on ta näinud umbes 150 000 unenägu. Sel, peagi saabuval kontserdiõhtul unenäod meid ei huvita. Meid huvitavad uni ja unejutud ning -laulud,” tutvustavad laulumehed ise oma uue kontserdi sisu ja eesmärki.

RAMMi liikme ja Rakvere teatri näitleja Erni Kase sõnul on uus kava koorikaaslase Ahti Bachblumi kauaaegne idee, millest ühte versiooni esitati ka augusti alguses Kiltsis toimunud mõisaööl. “Saladuskatte all võib öelda, et teatri kohvikus ülesastumine on soojendus suuremale kontserdile, kust ei puudu ka üllatusesinejad.” Kus ja millal RAMM koos külalistega üles astub, jäägu Erni Kase kinnitusel veel saladuseks.

Meeskoori esinemine saadab unelevale teele aga ka lavastuse “Tuulte pöörises” trupi, mis külastab Ameerika ühendriike ja Kanadat, tuues Chicago, Ada, Washingtoni, New Yorgi ja Toronto publikule vaatamiseks kaasa oma versiooni A. Kitzbergi kiredraamast.

“Eks me laulamegi end unelauludega teele, sest juba varahommikul pühime kodumaa tolmu mõneks ajaks jalgadelt,” kõneles RAMMist ainsana jänkidemaa poole teele asuv Kask. Eesti ja USA ajavahe mõjutavat kindlasti nii väga, et korralik unelaulude ja -juttudega enesehäälestamine on hädavajalik.

Kuna Ohio osariik vaevlevat praegu aastakümnete suurima põua käes, loodab Rakvere teatrirahvas siinset vihmamärga endaga kaasa viies rõõmu teha nii eestlastele kui ameeriklastele. “Kõik teatrisõbrad saavad end Facebooki vahendusel meie tegemistega kursis hoida. Pildimaterjali ja muljeid saab sealt kindlasti,” lisas Erni Kask.

Kitzbergi näidend “Tuulte pöörises” jõudis Rakvere teatri lavale Andres Noormetsa ülekirjutuses, lavastuses ja lavakujunduses ning Kristi Leppiku kostüümides. Mängivad Anneli Rahkema, Tiina Mälberg, Peeter Rästas, Erni Kask ja Toomas Suuman.

“Lavastus pälvis Rakvere teatri 2010/2011. hooaja parima lavastuse publikupreemia ning valiti ühena kaheksast Eesti teatrite lavastusest Eesti teatri festivali DRAAMA 2011 põhiprogrammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles