Vihula mõisast kuuldu meelitas Eestisse

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M. C. Hansen valis oma esimese Eesti reisi sihtkohaks Vihula.
M. C. Hansen valis oma esimese Eesti reisi sihtkohaks Vihula. Foto: Kristi Ehrlich

Taanlasest muusik M. C. Hansen kuulis Vihula mõisast oma naabri käest, kes soovitas tal siia esinema tulla. Mees võttiski oma kitarri kaasa, istus lennukile ja saabus eelmisel reedel Vihulasse kontserti andma.

Varem pole Hansen Eestis käinud, kuid ta avaldas lootust, et esimene siinsele publikule antud kontsert ei jää viimaseks ning ülesastumisi tuleb edaspidi veelgi. Näiteks mõtleb muusik Käsmus peetavast Viru folgist järgmisel aastal osa võtta.

Seda enam, et muusika, mida M. C. Hansen viljeleb, on kantri ja folk. “Armastan Skandinaavia folkmuusikat,” märkis ta, lisades, et tema muusika on sarnane sellele, mida mängisid Bob Dylan, Lyle Lovett ja teised tema eeskujud.

M. C. Hansen reisib mööda maailma ja laulab inimestele. Ta tegi sellega algust 2003. a suvel. Paari viimase aasta jooksul on ta ette võtnud mõne tuuri Ameerikas, aga jõudnud esinema ka mitmele poole Euroopas.

Omajagu on teda akustilist kitarri mängimas ja laulmas kuulnud kodupublik, kuid ainult Taanis ta esineda ei soovi, seepärast käibki pidev reisimine Hanseni tööga kaasas – ta rändab sinna, kus tööd parasjagu on. “Kui on võimalus Eestis kontsert anda, siis sinna sa lähedki,” lausus muusik, kes möödunud reedel esines Vihula mõisas üksinda – n-ö bändiks publik, kellega talle meeldib suhelda.

Et M. C. Hanseni esimene külastus jäi üpris lühikeseks ja tutvus Eestiga piirdus peamiselt nähtuga Tallinna-Narva maanteel, on veel teinegi põhjus, miks ta siis tagasi soovib tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles