Kuidas “Laululahingus” ajalugu tehti

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi segakoor "Laululahingus".
Rakvere gümnaasiumi segakoor "Laululahingus". Foto: ETV

Laupäevaõhtuti täitub Eesti Televisiooni maja kõigepealt paljude elevil kaasaelajate ja seejärel koorilauluga.


Rakvere gümnaasiumi segakooril on nii palju kaasaelajaid, et esimese hooga ei taha need tribüünile ära mahtuda.

Rakver­lastest fännide arvukast kohalolekust annavad märku valjud hõisked ja kõrvulukustav aplaus, kui koolikoor stuudiosse saabub.

Otsesaate alguseni on jäänud umbes kümme minutit, veel kestavad spordiuudised. Samal ajal kütab saatejuht Tarmo Leinatamm elevust kohale tulnud publikut uurides.

Toompea laulukoorist hõikab keegi "Rakvere koorile jee", millest saab alguse võistlejate vastastikune ergutamine.

Koor teeb ajalugu

Ja siis lähebki "lahing" lahti: kõigepealt laulab Toompea laulukoor, seejärel kammerkoor A. Le Coq ja siis Rakvere güm­naasiumi segakoor, kes Leinatamme sõnul teeb ajalugu, sest on saates esimene koolikoor.

Rakvere koori pöidlahoidjate seas torkavad silma värvilistesse T-särkidesse riietatud noored, kel­lest igaühe särgile on trükitud täht. Kokku lugedes moodustub neist nimi Rakvere.

Värvilised T-särgid meenutavad vikerkaart. Täpselt sel­list pealkirja kannab ka esimene lugu, mille koolikoor väga efektse liikumisega esitab.

Fän­nide seas kerkib samal ajal kõrgele plakat kirjaga "Viru hääl ei värise".

Rakverlaste esinemist kommenteerides ütleb žüriiliige Maire Aunaste poistele väikse irooniaga, et kui nad elus nii edasi lähevad, et vaatavad ainult nende naiste poole, kes neile kasulikud on, siis ei lähe mitte.

Koolikoor saab ainult kiitvate sõna­de osa­li­seks.

Saate teise poole juhatab Leinatamm sisse järgmiste sõna­dega: "Nüüd saame teada inimvõimete piiri - mida on 13 tunniga võimalik selgeks saada."

Rakvere gümnaasiumi segakooril on vedanud loosiga ja neile sattunud Terminaatori loo "Juulikuu lumi" sõnade äraõppimine ei paista noortele lauljatele mingi kunst olnud.

"Te olete kõige kirglikum koor, keda me siin kahe aasta jooksul oleme näinud," lausub Au­naste rakverlastele.

Ja see kirg ja energilisus ei rauge ka vaheklippide ajal.

Koolikoor naudib ennastunustavalt kõike toimuvat stuudios valitsevast kuumusest hoolimata.

Linda, Linda, Linda

Ja siis saabub otsustav hetk, mil stuudiosse saabunud Eve Kivi teeb teatavaks telefonihääletuse tulemuse - rahva lemmik on Rakvere gümnaasiumi segakoor.

Seni laval sirgeid ridu hoidnud koolinoored unustavad end hetkeks, sest rõõm saavutatu üle on tohutu.

Saate lõppedes täidavad stuudio koorilauljate hõiked: Linda, Linda, Linda, Linda. Rak­vere gümnaasiumi segakoor avaldab tunnustust koorijuht Linda Gordejevile.

Rakverlaste fännid on kaasaelamisest oma hääled sootuks kähedaks karjunud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles