Juhtkiri: Rakvere noored tegid ära!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi segakoor "Laululahingu" saates.
Rakvere gümnaasiumi segakoor "Laululahingu" saates. Foto: ETV

Küllap olid tuhanded virulased laupäeva õhtul telerite ette naelutatud, et jälgida, kuidas läheb meie noortel Eesti Televisiooni populaarses saates "Laululahing".


Pettuma ei pidanud, sest kõigepealt hakkas silma noorte pulbitsev lavaenergia, seejärel paitas kõrva koori lauluhääl ning lõpuks võluti ära nii žürii kui ka publik ja edasipääs oli kindlustatud.

See oli suur hetk mitte ainult koori dirigendile Linda Gordejevile, kes edu teatavaks saamisel neelatas triumfeerivate laululaste taga rõõmupisaraid ja manitses neid vähe vaiksemalt võtma.

See oli suur asi ka kõigi nende Rakvere ja Lääne-Virumaa inimeste jaoks, kelles vähegi oma kodukoha patriootlust leidub.

Ja mis põhiline, tubli esinemine võib viia meie laulukoori veel kaugemalegi.

Meenutagem, et pisikeselt Türilt pärit segakoor Suisapäisa saavutas eelmisel aastal "Laululahingu" kaudu nii suure edu ja populaarsuse, et kuulutati meie naabrite järvakate juures suisa aasta tegijaks.

Siinkohal tervitab Virumaa Teataja ka läinud aastal samas saates osalenud Kadrina kirikukoori ja selle dirigenti Anne Peäsket, kes mullu samuti esimesest saatest edasi pääsesid ja meie meeli erksana hoidsid.

Sellelaupäevane saade osutas aga ilmekalt ühele asjaolule: kui noortele tuli väga palju telefonikõnesid, siis Toompea poliitikutest kokkupandud koori rahvas ei armastanud.

Praegu oleks ka narr arvata, et poliitikud nii hirmus popid oleksid, ja olgem ausad, nii nagu ei tule neil hästi välja riigijuhtimine, ei õnnestunud ka kooslaulmine.

Sellegipoolest teatasid aga uudisteportaalid juba samal ööl: "Toompea koor ei pää­senud "Laululahingust" edasi", selmet kirjutada nii, nagu asi tegelikult on - "Rakvere gümnaasiumi koor võitis "Laululahingu".

Aga see selleks. Virumaa Teataja soovitab seda üdini positiivset saadet kõigile, olgu seal laulmas meie omad või mitte. Uskuge, pärast hakkab kohe palju parem.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles