Tarvas jäi eurosarjas Türgi tiimile alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Rakvere Tarva resultatiivseim mängumees ameeriklane Clarence Jackson palli korvi upitamas. Tema kontosse jäi 17 punkti.
BC Rakvere Tarva resultatiivseim mängumees ameeriklane Clarence Jackson palli korvi upitamas. Tema kontosse jäi 17 punkti. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Tarva korvpalliklubi meeskond pidas klubi ajaloo esimese mängu FIBA EuroChallenge sarjas, võõrustades ligi tuhande poolehoidja ees Türgi tiimi Bursa Tofas.

Ehkki kodumeeskond pääses teisipäeva õhtul Rakvere spordihallis peetud ajaloolise euromängu jooksul Türgi meeskonna Bursa Tofase vastu kolmel korral juhtima (2:0, 17:13, 21:20), pidi Rakvere Tarvas lõpuvile kõlades leppima külaliste veenva võiduga 106:76 (poolaeg 56:47).

Kui Tarva meeskonna mängumehed pidid skoori kasvatamiseks tublisti tööd tegema ja vaeva nägema, siis Türgi tugevate keskmike kilda kuuluva tiimi mängijad pildusid palle korvi mängleva kergusega justkui muuseas.

“Ikka klassi võrra kõrgem meeskond,” tõdesid kohtumise järel tribüünil trumme ja pasunaid kokku korjates Tarva kõige ustavamad fännid vastast kiites ning rõõmsal meelel omasidki ülistades. “Nende vastu Tarvas veel ei saa, ehkki poisid olid tublid. Ootame mänge võrdväärsemate tiimidega.”

BC Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber tunnistas pressikonverentsil samuti, et nii kõva vastase vastu pole tal varem ühegi meeskonnaga õnnestunud mängida. “Esimesel poolajal lasime neil kiirelt kolmesed ära panna, kuigi rõhutasin meestele, et peame üksteist kaitses aitama ja vastased vigade hinnaga maha võtma,” rääkis ta. “Aga sellega me ikkagi hakkama ei saanud.”

Teist poolaega alustas Tarvas Andres Sõbra hinnangul samuti innukalt ja kuigi mängu lõpp vajus ära, tundis peatreener kokkuvõttes siiski rahulolu. “Olen väga rahul eelkõige seetõttu, et see mäng siin Rakveres üldse toimus. Ja publik elas tribüünil meid innustades lõpuni kaasa, ei lahkunud saalist,” märkis Sõber.

“Usun, et kui saame poistega hooaja jooksul oma asju kenasti edasi teha, siis tõuseb nendest eurosarja debüütmängudest meeskonnale kõvasti kasu meie järgmiste kohtumiste jaoks, kui algavad Balti ja Eesti liiga mängud.”

Tarva poolelt kerkis euromängu resultatiivsemaks ameeriklasest võõrmängija Clarence Jackson 17 punktiga, meeskonna kapten Reimo Tamm lisas 13 (kuus korvisöötu) ja Raitis Grafs 12 (kuus lauapalli) punkti. Nii Renato Lindmets, Maris Laksa kui ka Juris Umbraško panustasid kõik võrdselt kaheksa punkti.

Võiduga koju Türki sõitev Bursa Tofas, kellele Rakveres peetud kohtumine oli eurosarjas esimene pärast tosinaaastast vaheaega, toetus peamiselt oma võõrleegionäridest liidritele, kellest 211 cm pikkune ameeriklasest ääremängija Joshua Heytvelt kogus parimana 28 (lisaks seitse lauapalli ja kaks vaheltlõiget) ja Ukraina passiga tagamees Steven Burtt 20 punkti. Kahekohalise punktisaagini jõudsid ka nigeerlasest tsenter Chinemelu Elonu 14 ja ameeriklasest mängumees Can Altintig 11 punktiga.

“Võõrsil saavutatud võit on meile olulise tähtsusega,” märkis Tofase peatreener Ahmet Caki edukat mängu kommenteerides. “Teisel poolajal näitasime esimesega võrreldes täiesti erinevat mängu ja see tagas meile kokkuvõttes edu. Kohtumine oli hea, pealtvaatajad olid head ja kodumeeskond mängis võitluslikult.”

Võitjate parim pallur Joshua Heytvelt, kes on oma sportlaskarjääri jooksul mänginud muu hulgas Roma Lottomatica ja KK Zadar rivistuses, lisas, et meeskond tegutses enesekindlalt. “Suutsime teisel poolajal vigu vältida ja mis olulisim – võiduga naasta. Tõesti oli hea kohtumine,” sõnas ta.

Kordusmäng Tarva ja Tofase vahel mängitakse Türgis teisipäeval, 2. oktoobril. EuroChallenge`i alagrupiturniirile pääseb parem meeskond kahe mängu kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles