Repliik: kokaraamat ja soovolinik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Kokandus ruulib täiega, sadu toiduretsepte leiab nii paberilt kui veebist. Jätkub järeletegijaid ja uute roogade katsetajaid.

Mis on küll tinginud nii suure huvi keetmise, küpsetamise, hoidistamise ning teiste maade köögi vastu? Küllap vaba voli reisida, maailmas ringi vaadata ja ka toiduelamusi kogeda. Kõikvõimalike maitseainete ning muude vajalike koostisosade kättesaadavus. Tüdimus esialgu meid poodides vaimustanud valmiskaubast. Meelde tulevad nõukaaegsed aiandusseltside sügisnäitused, kus võis näha hoidiseid arbuusist, pihlakamarjadest ja millest kõigest veel. Naised olid nupukad, sest kauplustes laiutas tühjus.

Eks mõne põnevama hõrgutise valmistamine ole väike vaheldus igapäevasele toidutegemisele. Igal juhul ei peaks soolise võrdõiguslikkuse volinik muretsema, et kokaraamat naissugu ahistab, sest ka mehed seisavad praegu pliidi veeres ning kokkavad meelsamini kui kunagi varem. Ja teevad seda pühendunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles