Arstide streik läheb meist mööda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakonnad töötavad streigi ajal ka streikivates haiglates.
Erakorralise meditsiini osakonnad töötavad streigi ajal ka streikivates haiglates. Foto: Arvet Mägi

Eile algas arstide streik ning ka perearstide toetusaktsioon streigile. Lääne-Virumaad arstide streik ei puuduta, küll on aga perearstide toetusaktsioonis osalejaid.

Kersti Veidrik Lääne-Virumaa Perearstide Seltsist ütles, et ta usub, et ka Lääne-Virumaa perearstide seas on neid, kes on liitunud toetusaktsiooniga arstide streigile. Kui palju liitunuid võiks olla, ei osanud Veidrik öelda. “Toetusaktsioon on vabatahtlik,” märkis ta, lisades, et iga perearst otsustab ise, kas aktsiooniga liituda või mitte.

Näiteks on toetusaktsiooniga liitunud Sõmeru ja Tamsalu perearstikeskus, kus osutatakse arstiabi täpselt sellises mahus, nagu haigekassa perearstidelt lepingu kohaselt ostab. See tähendab, et perearst võtab vastu neli tundi, pereõde kolm tundi. Perearstikeskus on aga endiselt avatud kaheksa tundi päevas.

Vastuvõtuvälisel ajal tegelevad arst ja õde telefonile vastamisega, paberitööga ja enesetäiendamisega.

Esmaspäevast toimub arstide ja tervishoiutöötajate streik Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Ei tehta plaanilisi ambulatoorseid vastuvõtte, samuti diagnostilisi uuringuid ja laborianalüüse plaanilistele ambulatoorsetele patsientidele.

Alates 8. oktoobrist liituvad BNSi teatel streigiga Pärnu haigla, Viljandi haigla, Narva haigla ja Kuressaare haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis laieneb streik plaanilise statsionaarse arstiabi süsteemi.

Streigi maksimaalne võimalik ulatus on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares. Rakvere haigla esialgu streigiga ei ühine, streigi ja perearstide toetusaktsiooni kestus ei ole teada.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi.

Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles