Kogenud tegijad ja julged alustajad

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldse rinnamärgi Hea Ettevõtja 20 laureaadiks kuulutati OÜ Voore Farm ainuosanik ja tegevjuht Indrek Klammer.
Kuldse rinnamärgi Hea Ettevõtja 20 laureaadiks kuulutati OÜ Voore Farm ainuosanik ja tegevjuht Indrek Klammer. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum andis eile Rakvere rahvamajas Lääne-Virumaa ettevõtluspäeval maakonna kaheksale pikaajalisele ettevõtjale üle Hea Ettevõtja rinnamärgid koos tänukirjadega.

SA Lääne-Viru Arenduskeskus tunnustas esmakordselt Julge Alustaja tunnuskirjaga viit noort ettevõtjat.

Hea Ettevõtja rinnamärgid antakse ettevõtjaile, kes on juhtinud ettevõtet edukalt vähemalt 10, 15 või 20 aastat.

Kuldse rinnamärgi Hea Ettevõtja 20 laureaadiks kuulutas maavanem OÜ Voore Farm ­ainuosaniku ja tegevjuhi Indrek Klammeri. Ettevõtte tegevusaladeks on piimakarjakasvatus, seakasvatus, teraviljakasvatus, metsamajandus. Ettevõttel on 22 töötajat ja moodsad põlluharimismasinad ning tootmishooned on renoveeritud.

Indrek Klammer on osaühingute Kulina Mõis ja Kupna Mõis ainuosanik ja juhatuse liige ning juhatuse liige OÜs Küti Mõis; ta kuulub MTÜsse Viru-Jaagupi Maaparandusühistu, Eesti Sealihatootjate mittetulundusühingu juhatusse ning on Eesti Suurpõllumeeste klubi asutaja ja juhatuse liige. Samuti on ta Vinni vallavolikogu liige aastast 1996.

“Indrek Klammeri kui enamusosaniku juhitavaid ettevõtteid iseloomustab hea ettevõtluskultuur, panus kohalikku tööhõivesse ja piirkonna arengusse ning ühiskondlikku ellu,” oli mainitud tunnustuse esitluses.

“Tunnustus teeb heameelt. Need 20 aastat on kiiresti läinud, samas on areng olnud etapiviisiline. Ettevõtteid on vähehaaval juurde tulnud ja neid ei ole toetuste pärast tehtud, vaid on loomulikust vajadusest loodud,” sõnas Indrek Klammer.

Hõbedase rinnamärgi Hea Ettevõtja 15 laureaatideks olid piimakarjakasvatusele ja piimatootmisele spetsialiseerunud Roela Suurtalu OÜ suur­osanik ja juhataja Jaan Neelokse, sama põhitegevusalaga Kohala SF OÜ juhataja Mika-Petri Vehmanen, kartulikasvatusega tegeleva OÜ K & G Saarelt juhatuse esimees Gustav Põldmaa, Laekvere Tarbijate Ühistu ning Peetri Talu omanik ja tegevjuht Aarne Urb, põllumeestele laudaseadmete näol kompaktset teenust pakkuva Strangko Grupp ASi omanik ja tegevjuht Riho Kivila ning looma- ja taimekasvatusega tegeleva ASi Võhmuta PM omanik ja tegevjuht Rein Lall.

Pronksist rinnamärgi Hea Ettevõtja 10 pälvis OÜ Liliina juhataja Mehis Täpp, kelle esitas kandidaadiks firma rohkem kui 40 inimesest koosnev töökollektiiv.

“Kindlasti on meil maakonnas tunnustamist väärivaid ettevõtjaid rohkem, kuid kas ei julge kollektiivid neid esitada või ei ole vallajuhid neid tähele pannud. Vallajuhid märkavad neid ainult siis, kui lähevad abi küsima. Rakvere linn ei ole selles osas oma ettevõtjatele üldse tähelepanu pööranud. Omavalitsusjuhid võiksid ikka märgata neid, siis on ka toetussummad suuremad. Aga ma kiidan väikeste valdade vallavanemaid, kes teavad oma ettevõtjaid ja alati esitavad neid,” kõneles Einar Vallbaum.

Lääne-Viru Arenduskeskuse Julge Alustaja tunnuskirja pälvisid viis alla kolmeaastast ettevõtet. OÜ Bellestuudio käivitanud Marge Kallaste ettevõte on kauni ja informatiivse kodulehega, omanäoline, klientidele personaalse lähenemisega iluteenuste salong Rakveres. Jule Käen-Tormi eristuv ja omalaadne Rakvere Loovuskeskus OÜ paistis silma loovust arendavate töötubade, koolituste, pereürituste ja panusega heategevusse. Averi Õuna juhitav Alfa Print OÜ trükikoda pakub trükiteenuseid koos kliendi vajadusi arvestava nõustamisega, mistõttu ettevõte paistab silma kliendikeskse teenindamisega. Viido ja Kristi Põldma Sõmeru Hambaravi OÜ eristus julgusega luua hambaravikabinet väljaspoole linna ning juurutada uusimat tehnoloogiat.

Pontus Randéni ettevõte Sounds of Science OÜ on loonud innovaatilise tehnoloogia abil Eestis toodetud materjalidest akustilised helisummutavad paneelid, mis parandavad helikvaliteeti ja summutavad inimkõrva väsitavat heli ning on oma esteetilise väljanägemisega kasutatavad ka kujunduselemendina.

“On vaja märgata ja tähelepanu pöörata, sest ettevõtte alustamine on mitu korda raskem, kui juba toimiva ettevõtte juhtimine. Need on kõik 2010. aastal alustanud ettevõtted. Julge Alustaja on tunnustus esiteks julguse eest, teiseks selle eest, et nad annavad tööd, ja kolmandaks, et nad on loovad ja innovaatilised ning eeskujuks teistele,” ütles Lääne-Viru Arenduskeskuse juhataja Tea Treufeldt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles