Võrkpallurid avavad hooaja kodumänguga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere FruitXpress meeskonna võrkpallurid spordihallis kolmapäevaõhtusel treeningul.
Rakvere FruitXpress meeskonna võrkpallurid spordihallis kolmapäevaõhtusel treeningul. Foto: Arvet Mägi

Pühapäeval Rakvere spordihallis avalööki andev Lääne-Virumaa meeste võrkpalli esindusmeeskond läheb võistlustulle uue nime – Rakvere FruitXpress – all ja üsna kireva koosseisuga.

Kolmapäeva õhtul vihtus võrkpalli esindusmeeskond kui üks mees Rakvere spordihallis isukalt trenni teha. Mehepojad võtsid pärast luude-liikmete venitamist peatreener Mati Meriranna käskluse peale üksteise kõrvale rivvi nagu oreliviled. Matkides iga paari sammu järel palli vastuvõtu asendit, liiguti treeneri valvsa pilgu all kuulekalt saali keskjooneni ja tagasi.

“Poisid teevad trenni himuga, see annab tulevasteks võistlusmängudeks lootust, ning pink on tänavu meil ka pisut pikem,” vihjas peatreener

uutele “nägudele”, kes vanade tegijate kõrval algaval hooajal Rakvere võrkpalliau kaitsma asuvad.

Meriranna sõnutsi pole ta kedagi neist meestest kaubelnud: värske täiendus on ennast ise pakkunud ning kõik mängumehed – mõni neist siinse spordikooli kasvandik, kes ringiga tagasi koju jõudnud – on lahkelt vastu võetud.

“Nii tuli Tartust Eesti mullusest meistermeeskonnast Elia Lulla, kes servi vastuvõtu peale meister ning ääremängijana meeskonda tugevdab. Sidemängija Hardi Paas on poolteist aastat eemal olnud, aga nüüd jälle rivis,” tutvustas Merirand mehi.

Lääne-Virumaa juurtega uus mängumees on veel Rauno Tamme, Selveri tiimist tuli ära nooruke sidemängija Keiro Vantsi, kes alles õpib Audentese koolis. TTÜ meeskonnas on varem mänginud Reimo Kuri, kahemeetrise kasvuga Selveri klubi mängumees Gilbert Bergstein oli enne Rakverre tulekut laenulepinguga ühe aastakese Võrus.

Libero rollis soovib meistriliiga kogemust saada 44aastane Jaanus Gildeman, kes tõi Eesti Kaitseväe töötajana Tapalt meeskonda juurde ka paar noort võrkpallurist ajateenijat.

Vanadest olijatest on meeskonnas mängimas Hendrik Kurik, Ilmar Mõttus, Hardi Talv, Virko Vantsi, Kaarel Pomerants, Harri Palmar. Noortest on nimekirjas Robert Viiber, Mihkel Hiielaid, Olev Abel.

Eilsel esitlusel sai võrgumeeskond endale ka uue nime – Rakvere FruitXpress, sellekohase lepingu sõlmisid puu- ja köögivilju ning muid toidukaupu hotellidele ja toitlustusettevõtetele vahendava firma volitatud esindaja Sergo Sarapuu ja peatreener Mati Merirand.

“Oleme noor entusiastlik ja energiat täis firma, nii nagu Rakvere võrgumeeskondki,” märkis Sarapuu. “Soovime

aidata just seepärast, et Rakverest võrsuks edaspidigi Eesti võrkpallile noori andekaid mängijaid, nagu see on aastaid olnud. Siin tehakse tõsist tööd just järelkasvuga ning see inspireerib toetama.”

Nimisponsori kõrval on Rakvere palluritel teisigi ettevõtteid-toetajaid, kelle nimed kenasti võrkpallurite musta värvi võistlussärkidel kirjas. Rakvere meeskonna eelarve küünib 20 000 euroni ning see on pühapäeval algavas Eesti-Läti ühises Schenkeri liigas üks väiksemaid.

“Loomulikult läheme spordimehe kombel igat mängu võitma, aga kuidas see õnnestub, on iseasi. Esialgu oleme kindlasti veidi krobelised, sest kontrollmänge oleme saanud vähe pidada. Seame nii nagu iga hooaja eel sihiks play-off’i jõudmise,” sõnastas Merirand meeskonna tänavuse eesmärgi kümne võistkonnaga Schenkeri liigas.

Uuendusena mängitakse ühisliigas kahe asemel kolm ringi, seega on võistluskalender tänavu tihedam. Rakvere FruitXpressi esimeseks vastaseks on pühapäeval Rakvere spordihallis kell 15 algavas mängus Pärnu Võrkpalliklubi.

Järgmine kodumäng on juba nädala pärast, 14. oktoobril, siis võõrustatakse kell 15 Rakveres Rahu hallis Läti võistkonda Daugavpils Universitate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles