Fotokonkursi loomapildid jõudsid näitusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Lagrekül sättis paika näituse reklaamplakati.
Piret Lagrekül sättis paika näituse reklaamplakati. Foto: Meelis Meilbaum

Seminari tänaval asuvas Overall Eesti Rakvere esinduses on avatud näitus Virumaa Teataja fotokonkursile laekunud lustakamatest loomapiltidest. Suviselt sooje pilte saab nautida pea talve lõpuni.

Fotokonkursile, mille raames kutsusime üles pildistama loomi suvises Eestis, saabus ligi 130 pilti. Jäädvustati nii imetajaid, linde kui ka putukaid, roomajaid ja kahepaikseid.

Virumaa Teataja ja Overall Eesti AS valisid koostöös välja kümme lustakaimat fotot, mis nüüd on suurendatuna ning kenasti vormistatuna Overall Eesti Rakvere esinduses Seminari tänaval kõigile vaatamiseks väljas.

“Kümne parima valimine oli päris keeruline. Oli väga palju erinevaid, meeleolukaid ja toredaid töid. Tihti oli ühelt autorilt mitu head fotot ja see tegi valiku veelgi raskemaks,” rääkis Overall Eesti ASi Rakvere esinduse müügikonsultant Piret Lag­rekül pärast konkursi lõppemist.

Ka Virumaa Teataja fotograafid ja kirjutajad leidsid, et pildid on väga erisugused ja vahvad ning seetõttu kedagi esile tõsta raske – võitjad on kõik, kes looduses loomi märkavad.

Virumaa Teataja avaldas ka mitme kuu jooksul vahvamaid loomafotosid koos lugudega pildile püütuga kohtumisest. Konkursil osalejaid oli näiteks Saaremaalt ja Ida Virumaaltki.

Virumaa Teataja eripreemia pälvis Kai Kangur, kes tabas väga hästi hetke, kui metsnugis pesakasti ronib. Auhinna pani välja ka Rakvere Fotostuudio, nende lemmikfoto, ämblikust tehtud pildi autor oli Martin Suuroja. Seda ämblikupilti, mida samuti näitusel näha saab, pidas oma lemmikuks ka Piret Lagrekül.

Kuigi ametlikult on näitus avatud alles tänasest, käisid esimestena lustakaid loomapilte uudistamas Overalli majast mööda kõndinud lasteaialapsed. “Äratundmisrõõmu oli omajagu,” kommenteeris laste külaskäiku Piret Lagrekül.

Lustakate loomafotode näitus jääb avatuks veebruari lõpuni. “Selle aja peale jõuavad vast kõik pildid ära näha,” arvas Lag­rekül. Pärast näituse lõppu saavad võidutööde autorid oma suurendatud pildid endale.

Piret Lagrekül lootis, et esimene pääsuke ei jää viimaseks ning järgmisel suvel tehakse taas palju toredaid fotosid, et vahvamaid neist külmal talvel Overallis eksponeerida saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles