Tee äärest leiti nõrk nälginud koer

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helina Vara leitud koeraga.
Helina Vara leitud koeraga. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vinni vallast leiti pulstunud ja selgelt nälgimistunnustega väike pikakarvaline koer, kes oli ilmselt autost välja visatud ja saatuse hooleks jäetud.


Teisipäeval leidis loomi armastav Tartu inimene Vinni vallast, paari kilomeetri kauguselt Rakverest tee äärest väikest kasvu 6-7aastase äärmiselt kõhna ja pulstunud koera, kes sai abi veterinaarilt ning toimetati seejärel Virumaa kodutute loomade varjupaika kosuma.


Virumaa kodutute loomade varjupaiga koeratalitaja Helina Vara ütles eile, et kui loomake neli päeva tagasi varjupaika toodi, oli ta väga nõrk ja nälginud ning ei suutnud algul hästi jalulgi püsida. Nüüd aga on sõbraliku loomuga koer palju kosunud, liputab saba ja püüab temaga koos elavate kutsikatega mängida. "Ta on saanud eritoitu ja ravi," ütles Helina Vara, kelle sõnul ei tohi koerale korraga palju toitu anda, sest see võib kaua nälginud looma seedimise ära rikkuda.

Veterinaararst Viivo Võlu, kes loomale esmaabi osutas ja talle ravi määras, kinnitas, et koer oli väga hirmunud ja kõhn. "Kui talle toidu ette panin, sõi ta aplalt, söögiisu oli tal säilinud," ütles Võlu. Tema sõnul aga vajab näljutatud koer kosumist ja ravi.
Viivo Võlu kõneles, et loomakese karv oli väga pulstis ja juba seetõttu oli tal raske olla. Veterinaar avaldast lootust, et koer kosub. "Ta on väga armas loom ning kui karvkate taastub, siis ka ilus," sõnas Võlu.

Kuigi sel nädalal leitud koera seisund on halb, on siiski parem variant, et ta oli tee äärde lahti lastud, mitte temaga midagi hullemat tehtud. "Kui ta oleks näiteks olnud metsa puu külge kinni seotud, oleks olukord võinud palju halvem olla," ütles Viivo Võlu.

Varjupaiga töötajad rääkisid, et praegu nimetu segaverelise kutsa vastu on juba huvi tuntud. Neljapäeval helistas inimene, kes pakkus loomale uut kodu lastega maaperes. Varjupaiga perenaise Liis Lille sõnul on tulnud juba kolm kõnet, kus on avaldatud soovi loomast tore seltsiline saada.

Liis Lill sõnas, et nii kehvas seisus koeri nagu sel nädalal Vinni vallast leitu, tuuakse varjupaika keskmiselt kord või paar kuus. "Üsna hiljuti oli meil siin avariis kannatanud koer, kes oli leitud Tapalt. Koerale otsa sõitnud autojuht oli lihtsalt ära sõitnud ning looma virelema jätnud, alles järgmisel päeval teatasid inimesed, et selle koeraga on midagi viltu," rääkis Liis Lill mõnede inimeste hoolimatusest. Tema sõnul on aga kõige suurem probleem see, et leidub loomaomanikke, kes süüdimatult lasevad koertel poegida ning hiljem üritavad kutsikad näiteks varjupaiga ukse taha sokutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles