Sõmeru robootikaringi nutiprügikast tõi ärimehed laua taha

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisid tutvustasid ärimeestele vahvat nutiprügikasti ideed.
Poisid tutvustasid ärimeestele vahvat nutiprügikasti ideed. Foto: Marianne Loorents

Rohkem kui kuu aega tagasi tulid Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi õhutusel kokku kohalikud ärituusad, et kaks ja pool aastat koos käinud robootikaringi poiste nutiprügikasti ideest aimu saada, kaasa mõelda ja enda teadmisi jagada.

Karl-Georg Talalaev, Kristofer Rudolf­ Kõrre, Kaspar Karu, Ergo Talalaev ja Gert Kütt astuvad sel nädalavahetusel üles First Lego League finaalis. Poistel tuleb näidata oma tarkust ja südikust mitmel alavõistlusel.

“Esimeses osas peavad robotid lahendama iseseisvalt, ilma kõrvalise juhtimiseta, mitu missiooni. Teine osa on temaatiline – sedakorda “Prügi rännak”. Võistkond pidi mõtisklema valdkonna kitsakohtade üle ja välja pakkuma võimalikke lahendusi. Kolmandas voorus peame aga tõestama võistlusmängude ja küsitluste kaudu oma võistkonna põhiväärtusi,” rääkis robootikaringi juhendaja Rasmus Kits nädalavahetusel toimuvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles