Õpilase säuts tõi kaasa konflikti õpetajatega (2)

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees, montaaž

Õpetaja kirjutatud ja lavale toodud näidendis leidunud pikk suudlusstseen ajendas õpilast kirjutama Twitterisse ebaõnnestunud sõnavalikuga kommentaari, mis viis sündmuste eskaleerumiseni.

Vinni-Pajusti gümnaasiumis toimunud sündmused rullusid lahti käesoleva nädala alguses, mil emakeelepäeva puhul toodi lavale eesti keele ja kirjanduse õpetaja näidend, kus mängisid ka gümnaasiumiklasside õpilased. Kuna etendus sisaldas ka pikka suudlusstseeni, ajendas see üht kaheteistkümnenda klassi tüdrukut oma Twitteri-kontol kirjutama lause “vinni-pajusti gümnaasium more like vinni-porno gümnaasium kui aula ees rõvedalt tatti pannakse”.

Sellest sai teiste õpilaste kaudu teada ka emakeeleõpetaja. Kuna ta leidis, et kirjutis solvab nii teda, näidendis kaasa teinud õpilasi kui ka tervet kooli, kutsuti neiu juba tunni aja pärast direktori kabinetti. Edasisel jutuajamisel osalesid direktor, emakeeleõpetaja, õppealajuhataja ja tüdruku klassijuhataja ning ütlused erinevad veidi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles