Juhtkiri: Säästa energiat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal toimunud konverentsil “Targemad suured – tervemad lapsed” räägiti tervist edendavatest lasteaedadest. Nende üks eesmärke on hoida ja tugevdada pisikeste inimeste tervist, heaolu ja turvalisust.

Samal ajal toimunud energiasäästu infopäeval räägiti “Eesti energiamajanduse programmist 2030”, tutvustati uuringut, kus võrreldi Rakvere linnale kuuluvate hoonete soojuskasutust. Nendest ehitistest paljud olid hooned, kus lapsed veedavad oma argipäeva. Seega peavad need olema õhu- ja valgusrikkad, mugavad ning soojad. Aina enam räägitakse nutimajadest –  tarkus aitab hoida temperatuuri ühtlase, juhib valgust ja meelelahutuskeskust, tagab turvalisuse ja aitab säästa nii energiat kui ka tervist.

Uuringus kiideti Rakvere reaalgümnaasiumit, mida toodi eeskujuks madala soojakulu tõttu, selle aga tagavad targad otsused – kinniehitatud aatrium ja aknad lõuna suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles