Lõkkes jäätmete põletamine täidab aia mürgiste ainetega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevaditi koristavad inimesed oma majapidamist ja kipuvad ülejäävat kraami lõkkes ära põletama. Paraku kahjustab jäätmete lõkkesse heitmine nii keskkonda, sealhulgas aias kasvavaid puid ja põõsaid, kui ka tervist. Nii et näiteks autorehvid ja mööbel tuleks tulle heitmise asemel viia siiski jäätmejaama.

Kodustes lõketes tohib põletada vaid immutamata puitu või kiletamata pappi ja paberit. Viimastki soovitatakse pigem tulehakatuseks, sest paberit on võimalik ringlusse võtta.

“Koduses lõkkes toimub mittetäielik põlemine ehk Iru elektrijaama jäätmepõletusega pole see isegi ligilähedaselt võrreldav. Selle mittetäieliku põlemisega tekib suitsugaasides mürkainete kokteil, mistõttu ei tohi kevadise koristuse käigus tekkinud jäätmeid lõkkesse panna,” rääkis keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles