Haljala koolitüdrukud tegid Pärdi märgi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala koolitüdrukud tegid helilooja Arvo Pärdi prossi.
Haljala koolitüdrukud tegid helilooja Arvo Pärdi prossi. Foto: Erakogu

HITSA innovatsioonikeskus kuulutas õpilastele välja konkursi “Maailmariik Eesti”. Haljala gümnaasiumi käsitööõpetaja Merle Kiviberg filosofeeris õpilastega teemal, mis võiks olla maailmariigi tunnus, ning lapsed pakkusid Eesti puhul muusikat ja Arvo Pärti. 

“Õpetaja lisas oma idee, nimetas tuntud inimest Marina Kaljuranda, kes kannab prosse – kui läheb kohtuma, kannab sõnumit ka tema märk. Neist kahest mõttest sündis Pärdi märk,” rääkis Haljala gümnaasiumi direktor Inge Laiv.

Fotograaf Kaupo Kikkase foto järgi programmeeritud ja tikkimismasinal valminud märgi autoriteks on 7.b klassi õpilased Kertu Greenberg ja Rahel Raudsepp, juhendajaks Merle Kiviberg. Prossi idee pääses konkursil finaali ning seda tutvustatakse laupäeval Telliskivi loomelinnakus. Ühtlasi on Haljala koolist finaali pääsenud kirjatehnika äpp, mille autorid on Õnne-Elisabeth Maripu 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles