Toidulabor muutub väiksemaks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiral asuv Rakvere veterinaar- ja toidulabor jätkab üheksa asemel nelja töötajaga ning koondub viis korda väiksemale pinnale.
Piiral asuv Rakvere veterinaar- ja toidulabor jätkab üheksa asemel nelja töötajaga ning koondub viis korda väiksemale pinnale. Foto: Marianne Loorents

Veterinaar- ja toidulabori plaan Rakvere osakond sulgeda leidis maa-valitsuse ja ettevõtjate tõsist vastuseisu ning nüüdseks on selge, et Piira labor jääb alles.

Veterinaar- ja toidulabori direktori asetäitja toiduohutuse alal Heli Reinet rääkis, et valminud on kompromisslahendus, mille kohaselt jätkab Rakvere labor teenuse pakkumist vähendatud mahus.

See tähendab, et kohapeal hakatakse tegema toidu, sööda ja joogivee mikrobioloogilisi analüüse ning esmatasandi tootmises uurima bakter- ja parasitaarhaigusi. Lõpetatakse reo- ja heitvee keemiliste analüüside ning toidu keemiliste analüüside tegemine, samuti riikliku järelevalve proovide analüüside tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles