Rakvere täitub nutika käsitööga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakverest saab juunikuus käsitööpealinn. Näpud ja nutid hakkavad välkuma nii käsitöökonverentsil “Nutikas käsitöö” kui samanimelisel laadal. Linna ilmestab 12 käsitöönäitust.

Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi esimees Kersti Loite ütles, et kui selts korraldas 1996. aasta juuni algul esimesed vabariiklikud käsitööpäevad Rakveres, ei osanud keegi arvata, et sellest kujuneb nii pikk traditsioon. “Nüüd on kogu Eestile ring peale tehtud ning juubelihõngulised käsitööpäevad toimuvad taas Rakveres. Seekord peame juubelit koos linna sünnipäevaga ning seetõttu on need linnapäevad väga käsitööhõngulised,” lausus Loite.

Konverentsil “Nutikas käsitöö”, mis leiab aset 10. juunil Targas Majas, kõneleb Liivi Soova Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidust teemal “Rakvere – käsitööpäevade sünnilinn”. Kunstnikke, käsitöölisi ja disainereid vaatleb tekstiilikunstnik Signe Kivi ning Eesti Rahva Muuseumi avalike ja välissuhete juht Kaarel Tarand küsib: “Kui töö kaob, kas käsitöö jääb?”. Rakvere linnakunstnik Teet Suur kõneleb teemal “Jõulukuuskede maailmalinn Rakvere” ning seda täiendab lavastus “Ühe kuuse lugu” Rakvere näiteringilt VäikeKaRakTer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles