Kiri: Kes on tõeline sõber?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olen sõpruse mõiste üle üsna palju pead vaevanud. Aga elus on olukordi, kus iseenesest hakkad mõistma, kes on su sõber.

Kui meie perre hiilis haigus, hakkasid pisitasa mu ümbert kaduma paljud head tuttavad, ka sõbrad. Küsisin kunagiselt healt sõbralt, kelleks ma teda pidanud olin, et kuhu ta kadus. Ta vastas, et tead, sul on niigi raske, ma ei julgenud näolegi anda, ei teadnud ka, millest rääkida. Teise põhjendus oli see, et ta tahtis inimese oma mällu talletada tervena. Ma siis õpetasin, et helista ja ütlegi, et sa ei tea, mida rääkida, mida sellises olukorras küsida, ütle kasvõi sedagi. Pole midagi paremat, kui ütled, et tahad olla hea sõber, et võin sulle alati helistada, kui on raske, kasvõi nutta.

Ühes väikeses kinkeraamatus on öeldud, et õige sõber olevatki see, kellele võid süümepiinadeta helistada kasvõi kell neli hommikul. Tõeline sõber julgeb sulle nõu anda sinu vastupidiste tõekspidamiste korral. Ütleb, mis mõtleb – ja sa arvestad temaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles