Maksud, mis ajavad segadusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksud ja maksusoodustused kütavad ühiskonnas alati kirgi. Allpool on toodud kolm olulisimat maksumuudatust, mis peaks valitsuse plaani järgi inimeste elu paremaks muutma.

2017: haigushüvitis alatest teisest päevast

Järgmisel aastal jõustub sotsiaalmaksuseaduse muudatus, mille kohaselt saab tööandja töötajale haigushüvitist sotsiaalmaksuvabalt maksta ka teise ja kolmanda haiguspäeva eest. Praegu kehtiva seaduse järgi tuleb tööandjal seda neljandast kaheksanda haiguspäevani teha. Sealjuures ei ole see tööandja kohustus – jääb tema otsustada, kas ta soovib kahe lisapäeva eest maksta ja millises ulatuses. Rahandusministeeriumi teates on kirjas, et “tööandjal ei ole kohustust maksta teise ja kolmanda kalendripäeva eest hüvitist vähemalt 70 protsenti töötaja keskmisest töötasust nagu neljanda kuni kaheksanda haiguspäeva puhul, vaid summa on tööandja enda otsustada”. Kui tööandja otsustab haigushüvitist maksta, suureneb sotsiaalmaksuvabastus kuni saja protsendini töötja keskmisest palgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles