Kunda merepäästjad panevad oma kaatrile nime

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme ristitakse Kunda vabatahtliku merepäästeühingu uus kaater, mis soetati Soome merepäästjatelt. Mõistagi jääb nimi kuni tseremooniani saladuseks.

“Merepäästekaatri soetamine aitab selgelt kaasa mereturvalisuse tagamisele Kundas ja selle lähipiirkonnas,” rääkis MTÜ Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste juhatuse esimees Mehis Luus. “Just veeohutuse olulisust silmas pidades sai aktiivsete kogukonnaliikmete poolt Kundasse vabatahtlik merepäästeühing ka loodud.”

“Esindusorganisatsioonina aitasime igati kaasa päästekaatri soetamise vahendamisele ning võime kinnitada, et Soomest toodud kaater katab kõik kohapealsed vajadused ning on väga heas tehnilises seisukorras,” jätkas Luus ja väljendas heameelt, et kohalikud ettevõtjad, omavalitsus ja eraisikud mobiliseerusid ning leidsid võimaluse merepäästekaatri soetamist rahastada. “Sellist ühist eesmärgipärast tegevust ei kohta kogukondades just kõige tihedamini, nii et täname kõiki osapooli, kes oma panusega kaasa aitasid,” ütles Luus, kelle hinnangul on põhjarannikul praeguseks üksusi täiesti piisava tihedusega ning just need vabatahtlikud saavad politsei- ja piirivalveameti kõrval olla abiks õnnetuste lahendamisel ning anda oma olulise panuse ennetustöösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles