Matusekorraldaja Aare Rohumets teeb enamiku inimeste arvates iga päev üht ränka ja meeleolu nullivat tööd. Ta ise ütleb, et töö tema iseloomu muutnud ei ole, kuid emotsioone tunneb ta liiga tugevalt.
Matusekorraldaja Aare Rohumets teeb enamiku inimeste arvates iga päev üht ränka ja meeleolu nullivat tööd. Ta ise ütleb, et töö tema iseloomu muutnud ei ole, kuid emotsioone tunneb ta liiga tugevalt. Foto: Marianne Loorents

Käes on porikuu, peagi saabumas hingedeaeg. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on loonud algatuse tõsta oktoobris fookusesse vaimse tervise teemad. Eestis on ajahetkest sõltumata depressioonis 65 000 inimest, Mustamäe jagu kurvameelseid. WHO andmetel tabab 154 miljonit inimest aeg-ajalt halvav masendus. Prognoos 2030. aastaks on veel halastamatum – hingesurutuses on aastakümne pärast 15% Maa elanikkonnast. Kuidas heaolutunde poole püüelda, on suure ringi küsimus.

Aare Rohumets, matusekorraldaja

Olen seda tööd teinud 18 aastat, enne osalesin matustel muusikuna. Arvan, et see töö sobib mulle, muidu ma seda ometi ei teeks.

Kommentaarid
Copy