Toomas Hendrik Ilves: minu hinges on rahu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

[---]

Minu hinges on rahulik tunne. Kümme aastat presidendina on iga päev kinnistanud seda, millesse uskusin juba lapsena. Et Eesti rahvas on tubli, nutikas ja sitke. Meil on ärgas meel, usk iseendasse ja oma riiki. Sadadel kohtumistel Hiiumaast Narvani ja Lahemaast Valgani sain tuttavaks paljude inimestega, kellel on julgust suurelt mõtelda ja kaugele unistada. Olete andnud mulle usku ja jõudu. Aitäh teile.

Olen rahulik ka põhjusel, et Eesti on kaitstud ja meie julgeolek hoitud. Viimane kümnend on olnud pöördeline. Nägime, kuidas Euroopa senine julgeolekupilt mõranes, ja kogesime, kui tähtis on liitlaste õlatunne. Riigikaitse kõrgema juhina nägin seda kõike lähedalt.

Sellist õlatunnet – rääkimise, kuulamise ja üksteisega arvestamise oskust – vajame Eesti sees. Praegusest rohkem. See tähendab ka, et otsustajate otsused on põhjendatud ja arusaadavad. Nagu sedagi, et mõistame muret, kui kellelgi on raske toime tulla, ja oleme toeks. See on osa kestlikust vaatest Eestile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles