Dirigendi Hiina – laulev keel ja saatus peopesas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigendi Hiina – laulev keel ja saatus peopesas
Dirigendi Hiina – laulev keel ja saatus peopesas Foto: Erakogu

Dirigent Sander Tamm, kelle käe all laulis mõne aasta eest Virumaa Poistekoor, õpetab nüüd muusikat Hiinas. Ta töötab Hangzhous erakoolis, kus koolitatakse õpilasi, kelle vanemad tahavad, et nende laps läheks õppima Londonisse või Londoni ümbrusesse. Sander Tamm on kooli muusikaosakonna juht ja koori The Voices of the Hangzhou kunstiline juht. Missugune on tema Hiina?

Hiina on meile tuntud kui kauge, suur, igivana ja verinoor, mõistatuslik maa, majanduse tippriike tänapäeval. Hiinast pärinevad siid, portselan, trükitehnika ja esimene ajaleht, pronks, kell ja kompass, vibu ja õngekonks, tikud ja püssirohi, paber ja tapeet, propeller ja langevari, hambahari ja vihmavari.

Minu teadmised Hiina kohta enne siia saabumist pärinesid internetist. Olin teada saanud, et Hangzhou on aastast 2009 Tallinna sõpruslinn, kus on käinud ETV lastekoor, Eesti disainerid ja moeloojad ning paljud teised. Sellise teadmistepagasiga saabusin Hangzhousse, mida peetakse praegu hiina intelligentsi keskuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles