Udmurdid ärgitasid väravamängule

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõimurahvastel on kerge ühist tantsukeelt leida. Värav on lahti, kuni muusika kestab, ja sulgub käte allalaskmisega, kui pill vaikib. Paaril, kes jääb ringi sisse, tuleb esitada lühike tantsunumber.
Hõimurahvastel on kerge ühist tantsukeelt leida. Värav on lahti, kuni muusika kestab, ja sulgub käte allalaskmisega, kui pill vaikib. Paaril, kes jääb ringi sisse, tuleb esitada lühike tantsunumber. Foto: Marianne Loorents

Virumaal hõimupäevakontserte andnud Udmurdi folklooriansamblel Ekton Korka – Tantsutuba – vallutas publiku võimsa ugrienergiaga.

Lõõtsad andsid hagu, Udmurdi trumm tümistas rütmi ning Rakvere põhikooli laval lendlesid Ekton Korka piigad peaaegu maad puudutamata ning mehed raksatasid jalaga uljalt vastu põrandat.

Hõimurahva soe siiras energiapahvak haaras ja sütitas väikesed ja suured kuulajad rütmi kaasa plaksutama ning koolisaalist sai paari silmapilgu jooksul tantsutuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles