Soome raamatukogude vaba hingus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sello raamatukogus turvaväravaid ei ole, sest miks peaks keegi tahtma varastada midagi, mis on talle nagunii igal ajal tasuta kättesaadav.
Sello raamatukogus turvaväravaid ei ole, sest miks peaks keegi tahtma varastada midagi, mis on talle nagunii igal ajal tasuta kättesaadav. Foto: Erakogu

Mida lahedat tehakse Soome lahe põhjakalda raamatukogudes, et neist on saanud tõelised tõmbekeskused igat masti inimestele, käis uurimas Virumaa raamatukogurahvas.

Lääne- ja Ida-Viru 36 suuremate ja väiksemate raamatukogude töötajat said reisist tublisti inspiratsiooni. Virulased noppisid ideid väärikate kogudega Soome rahvusraamatukogust ja Helsingi ülikooli raamatukogust, Lohja, Pasila Sello ja Kirjasto 10 raamatukogust.

Nähti, kui avatud on raamatukogu, et seal võib julgemalt eksperimenteerida, pakkuda teenuseid, mis esmapilgul polegi raamatukoguga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles