Tädi Maali arvab: armas Ilves ja Rakvere kuusk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oh jummel-jummel-jummel! No kus nüüd on põrguliste kari justkui puurist välja lastud. Ja otse kalli presidendihärra Ilvese kallale aetud. Siis, kui ta veel ametis oli, käis muudkui üks ette ja taha kummardamine, aga pruukis tal ametiraha üle anda, kui kohe kisma lahti läks.

Järavad nüüd teda ja lõugavad kohe nii mis kole, et ikka Ärma ja Ärma ja Ärma. Nõuavad, et kus siis selle peene nimega asutuse, selle EEAAESSi raha on. Ja olgu viimane kui sent tagasi makstud ja puha. Aga eks ta selle koha pealt õige ole ka, et kui oled ikka lepingu teinud ja kolm tilka verd selle eest pandiks pannud, siis tuleb ka tasumise tund. Ega see imepeene nimega asi, see EEAAESSS ju niisama raha anna, ikka tahab Sinu hingekest vastu. Nii on ju nende kolme tee ristil kuuvalgel sõlmitud lepingutega aastasadu olnud. Võlg on ikka võõra oma ja võlga võttes on vaja seitse korda mõõta.

Näedsa, ka meie Rakvere linna tegelinskid käisivad ju Targa Maja tarbeks sellesama EEAAESSiga sehvtitamas ja raha lunimas. Nüüd aga on tagantjärele kanged komisjoonid Targas Majas sees uurimas-puurimas, et kas see EEAAESSi raha on äkitselt valesse auku pistetud. Või hoopis pistmata jäetud. Ähvardavad raha eest ostetu ära viia. Sellest oleks aga maailmatuma kahju küll, kui nüüd kogu tarkus me Targast Majast ära viidaks. Ja kõige suurem kahju oleks mul sest maailmatuma targast volikogu lauast, mis kümnel moel plingib ja vilgub ja arvutab ja veel igatsugu muid tükka teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles