Raamatukogu hoidmine liigub ajastu ja muutuste tuules

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina valla raamatukogu tegus naiskond: Aino Kaljo (vasakult), Gerda Ansi, Ly Pajussaar, Ene Heide, Eha Tingas ja Tiiu Kaare.
Kadrina valla raamatukogu tegus naiskond: Aino Kaljo (vasakult), Gerda Ansi, Ly Pajussaar, Ene Heide, Eha Tingas ja Tiiu Kaare. Foto: Tiina Kriisa

Lääne-Virumaa raamatukogu­hoidja päeval Ulvi mõisas vaadati koos kultuuriministriga tulevikku, kuulati elu õpilast ning tunnustati maakonna tublimaid.

Lääne-Viru aasta raamatukoguhoidja auhinna pälvis Ere Käärmaa Tapa linnaraamatukogust mitmekülgse tegevuse eest raamatukogu ürituste ja näituste korraldamisel. Märgiti tunnustavalt, et põhitöö kõrvalt leiab ta aega ja jõudu tegeleda ka valla koostöö- ja kultuuriprojektidega. “Mulle on rännakule kaasa antud väga toredad töökaaslased ja ma ise olen kergesti süttivast materjalist. Aga tegu pole iseenesliku süttimisega – üksi ei tee ma midagi,” ütles Ere Käärmaa.

Lääne-Virumaa aasta raamatukogu tiitel läks Kadrina valla raamatukogule, millel on keskne roll kohalikus kultuurielus ja kogukonnas. Raamatukogu eestvedamisel käib koos kirjandusklubi, tegutseb kinoklubi, toimuvad kohtumised ja koolitused. Kadrina raamatukogu töötajad koos kolleegidega Hulja, Kihlevere, Vohnja ja Viitna filiaalist moodustavad kokkuhoidva ja hästi toimiva meeskonna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles