Menukid valmivad koeraga kahasse

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ira Lember on õnnelik, et eestlased armastavad tema loomingut. Kirjanikult saab autogrammi Reet Tomband.
Ira Lember on õnnelik, et eestlased armastavad tema loomingut. Kirjanikult saab autogrammi Reet Tomband. Foto: Tiina Kriisa

Ira Lemberi julgest kirjanduslikust kannapöördest on sündinud üle 20 romaani. Lood aina arenevad ja ajavad võrseid ning kirjanikul on põnev neid kirja panna. Kõigist teostest on saanud menukid.

Ira Lemberi raamatud püsivad aastaid kindlalt raamatukogude laenutuste edetabelis kõrgel kohal. Lemmikkirjaniku ja tema uue romaaniga “Hea kasvatusega mees” on Lääne-Virumaa keskraamatukokku tulnud kohtuma arvukas austajaskond.

Esimese hooga ei taibata vaikselt saali astunud nooruslikku vanadaami vist kirjanikuks pidadagi. Siis puhkeb aplaus. “Kas ma seisan või räägin istudes?” küsib naine, kelle välimuses ei reeda miski 90 eluaastat. Publiku palvel võtab Ira Lember küll laua taga istet, ent lipsab jutuajamise käigus ajuti riiuli juurde, et haarata näitamiseks mõni raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles