Venemaast ja väikesest inimesest

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse “Ausammas” tuules arutlesid Venemaa ja teatri üle  näitleja Eduard Salmistu (vasakult), lavastaja Filipp Los, ajakirjanikud Krister Paris ja Manona Paris. Arvuka kuulajaskonna tõttu teatri  suures saalis toimunud vestlusringi juhtis Erni Kask.
Lavastuse “Ausammas” tuules arutlesid Venemaa ja teatri üle näitleja Eduard Salmistu (vasakult), lavastaja Filipp Los, ajakirjanikud Krister Paris ja Manona Paris. Arvuka kuulajaskonna tõttu teatri suures saalis toimunud vestlusringi juhtis Erni Kask. Foto: Mari Rohtla

Miks Venemaal ei ole lavastatud tükki, kus kojamehele püstitatakse ausammas? Kui väike või suur on väike inimene? Mis on Venemaal viimaste aastatega muutunud?

Mis “on võimalik vaid Venemaal”, oli vaatluse all “Ausamba” etendusele järgnenud matineel Rakvere teatris, kus elu ja teatri üle arutlesid Moskvas elanud ja töötanud ajakirjanikepaar Krister ja Manona Paris ning “Ausamba” lavastaja, moskvalasest Eesti sõber Filipp Los.

Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juht Krister Paris, kel selja taga viis töist aastat Eesti Rahvusringhäälingu korrespondendina Moskvas, ütles, et lavastus “Ausammas” paistab talle üsnagi realistlikuna. “Kõik see on olemas miilitsast altkäemaksude ja valimisteni,” sõnas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles