Naiste tugikeskused sattusid sulgemisohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksa piirkonna, sealhulgas Lääne-Virumaa naiste tugikeskused otsustasid kolmapäeval mitte esitada pakkumust sotsiaalkindlustusameti välja kuulutatud teises hankes naiste tugikeskuse teenuse osutamiseks, sest sotsiaalkindlustusamet (SKA) jättis pärast nurjunud esimest hanget piirsumma suurendamata. Nendes piirkondades lõpetavad vägivalla ohvritest naisi ja lapsi toetavad tugikeskused Eesti Naiste Varjupaikade Liidu (ENVL) teatel tegevuse.

“Võrreldes viimastel aastatel sotsiaalministeeriumilt saadud toetusega väheneb väiksema elanike arvuga maakondades teenuste rahastus ligi poole võrra,” teatas ENVL. See tähendab, et neis ei oleks rahapuudusel võimalik pakkuda täies mahus ohvriabi seaduses ette nähtud liitteenust, mis sisaldaks nii majutust kui ka ohvritele vajalikku psühholoogilist ja juriidilist nõustamist.

“Me ei ole nõus tegema mööndusi tugikeskuse teenuse kvaliteedis ega saa petta vägivalla ohvritest naiste ootust saada keskusest kompleksset abi,” ütles ENVL-i juhatuse eesotsas olev Eha Reitelmann. “Eesti Naiste Varjupaikade Liit on aastate jooksul välja arendanud mitmekülgse naiste tugikeskuse teenuse, mis vastab vägivalda kogenud naiste vajadustele. 2016. aastal oli selline teenus esimest korda kättesaadav kõigis Eesti maakondades. Arvestades sotsiaalministeeriumi suhtumist ja 2017. aastaks tugikeskuse teenuse osutamiseks ettenähtud summade vähenemist, ei näe me võimalust uuel aastal senise teenuse osutamist jätkata,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles