Rivitrummarid tulevad Rakverre tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivitrummide kasutamine oli kunagi noorte seas väga populaarne. Pilt on illustratiivne.
Rivitrummide kasutamine oli kunagi noorte seas väga populaarne. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tõenäoliselt mäletavad veel mõned kesk- ja vanemaealised 1990. aastate alguseni Rakveres tegutsenud KIT-i puhkpilliorkestrit. Selle kollektiivi lahutamatu osana meenuvad paljudele kindlasti ka sametkeepides ja valgetes saabastes trummitüdrukud. 

“On põhjust loota, et juba järgmisel suvel saame taas nautida kohalike tüdrukute rõõmsaid trummirütme ja graatsilist paraadsammu,” lubas Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak. Abilinnapea sõnul oli rivitrummide kasutamine 1950.–1990. aastatel üks ilus ning noorte seas populaarne puhkpilliorkestrite väljendusviisi osa. 

“Kahjuks puudub mul täpsem teave, millal need instrumendid Rakvere noorte käes viimati kõlasid, kuid praeguste keskealiste seas olen kohanud väga palju inimesi, kes tollaseid trummitüdrukuid mäletavad või kes ise nende ridades osalesid,” rääkis Kairit Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles