Sel nädalal esitati Rakveres 29 tööraamatut

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aastal läks Lääne-Virumaal vanaduspensionile 641 ja töövõimetuspensionile 471 inimest. Et riigilt pensioni saada, tuleb oma tööstaaži tõendada. Neil, kes alustasid töötamist peale 1999. aastat, on lihtsam: kõik andmed peaksid riigi infosüsteemides leiduma. Varasemaid töökohti tõendab aga tööraamat. Möödunud nädalal tegi sotsiaalkindlustus­amet inimestele üleskutse saata tööraamatud ametisse, et kogu info sisse kantud saaks.

Sotsiaalameti hüvitiste osakonna juht Kati Kümnik selgitas, et kui tööraamat mingil põhjusel kadunud on, siis ei juhtu midagi hullu, inimene saab enda töötamist tõendada muude dokumentide, näiteks töölepingute või arhiiviteatiste abil. Tööraamatu võib saata tähitud postiga või tuua see sotsiaalameti klienditeenindustesse üle Eesti.

“Üldiselt on see väga erandlik olukord, kui inimene ei suuda oma töötamist tõestada. Meie spetsialistid teevad arhiividesse päringuid ja küsivad lisainformatsiooni. On ette tulnud ka olukordi, kui oleme inimese töötamise tunnistajate abil tuvastanud,” rääkis Kati Kümnik. Sellised juhtumid on nende praktikas aga pigem erandid ja üldiselt on inimestel dokumendid olemas. “Kui aga mitte ühtegi dokumenti ega tunnistajat ei ole, siis ei saa sotsiaalkindlustusamet seda töötamist arvesse võtta. Mõni selline juhtum on ilmselt ka Lääne-Virumaal ette tulnud,” ütles Kati Kümnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles