Toetus toob maakonda juurde 15 tugitöötajat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) sai SA-lt Innove positiivse otsuse rahastustaotlusele, mille tulemusena paraneb sotsiaalteenuste kättesaadavus terves maakonnas koduhoolduse ja tugiisikuteenuste näol.

VIROL-i tegevdirektor Sven Hõbemägi rääkis, et tugiisikuteenuste osutamine on maakonnas probleem, sest teenust vajavad väga paljud erivajadusega tööealised inimesed.

“2015. aastal sotsiaalteenuste kaardistamisel selgus, et teenus on kättesaadav ainult 53 inimesele, kuid siia on arvestatud ka pere tugiisikuteenust saavad inimesed. Antud projektiga soovitakse integreerida koduteenus ja tugiisikuteenus, et pakkuda tuge erivajadusega inimesele tema koduses keskkonnas, ja seda vähemalt kuni 120 erivajadusega tööealise või erivajadusega eaka toetamisel, suunates tööealised isikud avatud tööturule või tööturu teenustele ning vähendades eakate hooldajate hoolduskoormust,” rääkis Hõbemägi. Projekti abil luuakse maakonda 15 tugitöötaja ametikohta. “Rakvere linn kui maakonna suurim omavalitsus saab projekti raames tööle võtta kaks, ülejäänud omavalitsused ühe töötaja,” märkis Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles