Pussitaja süüasi liigub tagasi ringkonnakohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohus saatis neljapäeval tagasi ringkonnakohtusse süüasja, milles prokuratuur süüdistab meest kannatanu noaga löömises.

Süüdistuse järgi lõi 68-aastane Leo Lomp tunamullu 3. aprillil kella 15.40 ajal Lääne-Virumaal Tapa vallas Jäneda külas asuva maja korteris vähemalt korra 43-aastasele mehele noaga kaela. Sellega põhjustas Lomp kannatanule tervisekahjustuse, mis ei olnud küll eluohtlik, kuid süüdistuse järgi oli lööjal siiski soov tekitada ohvrile raskeid vigastusi. Nii saigi ta süüdistuse raskete tervisekahjustuste tekitamise katses. Viru maakohus jõudis lahendini mullu 25. aprillil, kui mõistis Lombi süüdi raske tervisekahjustuse tekitamise katses ning määras talle seitsmeaastase vangistuse.

Lomp viis vaidluse Tartu ringkonnakohtusse, taotledes enda õigeksmõistmist või süü ümberkvalifitseerimist kehaliseks väärkohtlemiseks. Nimelt rõhutas ta muu hulgas asjaolu, et ekspertiisi järgi ei tekitanud noalöök raskeid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles