Teater gravitatsiooni mõjuväljas

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse kunstnikuks kutsus Raivo Trass Rakvere teatri kunagise peakunstniku Riina Vanhaneni, kellega koos on valminud rida lavastusi.
Lavastuse kunstnikuks kutsus Raivo Trass Rakvere teatri kunagise peakunstniku Riina Vanhaneni, kellega koos on valminud rida lavastusi. Foto: Marianne Loorents

Rakvere teatris kehtivad gravitatsiooniseadused rohkem kui kusagil mujal. “Gravitatsiooni” lavastaja Raivo Trass hoiab sündmuste koha pealt suu lukus. Aga olevat sügavustega tükk.

Raivo Trass muheleb, kui ütleb, et leidis “Gravitatsiooni” näidendivõistluselt. “Esimest korda elus kutsuti mind näidendivõistluse žüriisse. Donald Tombergi “Gravitatsioon” auhinda ei saanud, aga jäi kohe silma,” räägib lavastaja.

Nõnda oligi Trassil, kes tõi möödunud suvel Rakveres välja ülimenukaks kujunenud lavastuse “Maailma otsas”, olemas vastus, kui teatrijuhid küsisid, kas ta tahaks veel midagi siinmail teha. “Gravitatsiooni” muidugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles