Juhtkiri: raamatud lõhna või lõhnata

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui elu jooksul on raamatuid ostetud palju, kui neid, näiteks klassikat, on jäänud päranduseks, kui riiulid koolduvad raskuse all, siis ei jää muud üle kui hakata raamaturidu harvendama. Raamat on midagi sellist, mille äraviskamiseks inimestel enamasti südant pole. Olgugi et tegemist võib olla igivana ja mitu korda loetud teosega, mis ehk tulevasi põlvi enam ei köidagi ja mis äkki on isegi veits “punane”... Aga iseenesest täitsa terve ja korralik.

Mida siis ette võtta? Panna keldrisse oma aega ootama? Mõni teeb vahva igavuse peletamise raamaturiiuli tualettruumi või viib vanad raamatud suvekodusse sisustuselemendiks. Kui aga needki variandid proovitud, tasub raamatud lihtsalt uuele ringile lasta. Rakvere tasuta raamatu laat annab selleks ka suurepärase võimaluse. Ja nagu elu näitas – inimeste huvi lugemisvara vastu ei rauge. Tasuta raamatu laadalt võib vahvat lugemisvara leida. Rahvast meelitas üritus kohale, samas need, kes seal igal korral käinud, ütlesid, et pakutav lugemisvara kipub korduma. Tõsi küll, päris pahna osakaal oli tänavu samuti väiksem ning heategevusmüügilt võis kahe-kolme euro eest päris asjalikke raamatuid soetada. Ent mõnele inimesele on ka see päris suur summa.

Samas teevad nii laadaliste kui ka korraldajate meele mõruks raamatukaupmehed, kes paremat kraami kottide ja kastidega minema tassivad, et see siis kellelegi maha müüa. Kuidas kaupmehi laadalt eemal hoida, on omaette küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles