Rüblikud tahaksid lasteaia õuele püstkoda, mäge ja veesilma

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Tallinna ülikooli Rakvere kolledži lasteaiaõpetaja eriala üliõpilastel oli ülesanne kavandada lasteaia õue- ja mänguala. Sündisid maketid suurlinna ja väikelinna, alevi- ja maalasteaedadele. Need seati rahvale vaatamiseks ja hindamiseks üles Põhjakeskuses. Kutsusime Rohuaia lasteaia mudilased arutlema, kas üliõpilastel oli tarkust ja silma kasutada loomisel looduslähedust ja lapsesõbralikke materjale. 

Lääne-Virumaa suurima lasteaia kasvandikud vaatasid hoolega mängupaikade makette ja olid üsna üksmeelsed, et kõige toredam on alevilasteaed. Üle kõige aga sealne seiklusrada. “Siin on ka mängulennuk,” ütles imestades Enriko, kelle pilku püüdis ka tuuleveski. See tõi meelde, et nende lasteaia õuel on igati tore liumäest laev.

Kristella-Mia rääkis, et alevilasteaias on vahvaim ja erilisim loomateraapia. Õpetajad nõustusid. “Oleks tore, kui lapsed saaksid päriselt loomadele süüa anda, kitsedele pai teha,” ütles õpetaja Moonika Suurmaa. Ka assistent Merle Linkholm ja õpetaja abi Juta Soppe leidsid, et mõttel on jumet. “See annab ka kohusetunnet,” märkis Merle Linkholm. Kiitust pälvis ka rahuala, kus saab aja maha võtta või mõnusalt juttu veeretada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles