Pärimuspäev tuleb kivilinnuse rajajast ja endelindudest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Virumaa Muuseumid teadur Uno Trumm.
SA Virumaa Muuseumid teadur Uno Trumm. Foto: Arvet Mägi

Viru instituut korraldatab järjekordse pärimuspäeva “Virumaa on virulaste hoida“ 24. märtsil algusega kell 10 Viru-Jaagupi endises koolimajas.

Pärandkultuuripäeval räägib Viru-Jaagupi raamatukogu juhataja Ülle Rajamart selle raamatukogu 100 aastast. SA Virumaa Muuseumid teadur Uno Trumm kõneleb kivilinnuse rajajast ja Virumaa asevalitsejast, Kehala vasallist Dietrich von Kyvelist.

Eesti kirjandusmuuseumi teadur Mall Hiiemäe jutustab endelindudest meie maastikupildis ning Taali mesila mesinik Aili Taal ennemuistsest metsmesindusest. Virumaa rahvariideid tutvustavad Kersti Loite ja Kaili Maasikmäe, muusikaga kostitab kapell Reilender. “Oodatud on rahvakultuuriga tegelejad, kultuuriloo õpetajad, koduloouurijad, kogukondade kultuurihoidjad ja teised huvilised üle Virumaa,” ütles Viru instituudi projektijuht Marge Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles