Kohus määras Edgar Savisaarele kohtuarstliku ekspertiisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus määras eile Edgar Savisaarele kohtuarstliku komisjoniekspertiisi. Eksperdid peavad vastama küsimustele, kas Savisaar on parandamatult raskesti haigestunud, ning juhul kui see nii on, siis kas ta on võimeline osalema kriminaalmenetluses ja kandma karistust.

Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs esitas 21. märtsil toimunud eelistungil kohtule taotluse kriminaalasja lõpetamiseks seoses sellega, et Savisaar on parandamatult haigestunud ega ole seetõttu võimeline kriminaalmenetluses osalema ega karistust kandma. Kaitsja esitas ühtlasi kohtule Savisaare terviseandmed ja nelja arsti hinnangud.

Kohus leidis, et kuigi spetsialistid on esitanud sei­sukohti, et menetlusega või­vad kaasneda Savisaare tervisele suured riskid, on osa hinnangutest tõenäolised. Kohtule aga ei piisa menetluse lõpetamise otsustamiseks pelgalt oletusest, et menetlus võib tuua endaga kaasa parandamatult haigestunud süüdistatavale kõrgeid terviseriske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles