Urve Tinnuri näitab une viit nägu

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tinnuri uus raamat “Une viis nägu”.
Urve Tinnuri uus raamat “Une viis nägu”. Foto: Repro

Urve Tinnuri uus raamat “Une viis nägu” – järg kaks aastat tagasi ilmunud “Vanaisa võluhaamrile” – kõneleb lihtsatest ja olulistest asjadest.

Autori sõnul sobib “Une viit nägu” lugeda nii varateismelistel kui ka hilistäiskasvanutel. “Raamat räägib südamega äratuntavatest tõdedest, elu haprusest, esimese armastuse kordumatust võlust, generatsioonidevahelistest suhetest, pereväärtustest, hingeharitusest. Ja lihtsast inimlikust headusest, milleni meis kõigis leidub vähem või rohkem läbimata vahemaid,” iseloomustas vastset teost Urve Tinnuri.

Kirjaniku sõnul on unel viis nägu sellepärast, et nagu eelmine raamat, nii peidab seegi kaante vahel viit unenägu, igaüks neist ise ilmega: kord on see rõõmus ja kelmikas, kord julge, ehmunud ja üllatunud. Võluhaamril on raamatus aga endiselt kindel roll, sest vanaisa-unenägudesse ei pääse mingil muul moel kui haamriga koputades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles