Juhtkiri: Eesti või eestlaste pidu?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks väljapaisatud lausejupp võib tekitada palju emotsioone. Just nii juhtuski, kui Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart poetas, et laulupeol võiks kõlada ka venekeelseid laule. Kõlvarti väitel tooks see rohkem vene rahvusest inimesi peole ning väheneks eestlaste ja venelaste vastandumine.

Selle lause peale keeras kihama kogu internet. Kommentaariumites asuti arutlema selle üle, kas venekeelne laul ei risustaks laulupidu, mis on üdini eestlaste pidu. Paljude sõnul pole probleem mitte üksnes selles, et pakuti välja venekeelset laulu, vaid laulupeole ei sobiks ükski võõrkeelne muusikateos.

Laulupidu on ühe õige aatelise eestlase (või eestimaalase) pidu. Kõlvartit võiks mõista, kui ta oma ideega Tallinna linna või Kõzõlorda (linn Kasahstanis, kus ta sündinud on) laulupeol välja tuleks, kuid üldlaulupidu peaks olema sündmus, kus selliseid eksperimente ei korraldata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles