Raamatukunst seestvaates

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustraator Gerda Märtens (paremal) tutvustavb“Loomise” tegelasi,  Tiia Mets ja “Vahva Toomas” saavad varsti sõna.
Illustraator Gerda Märtens (paremal) tutvustavb“Loomise” tegelasi, Tiia Mets ja “Vahva Toomas” saavad varsti sõna. Foto: Lea Lehtmets

Kuidas saavad kirjaniku loodud tegelased nähtava kuju? Miks mõni raamat on mustvalge, teine kirev ja värviline? Raamatukunstnikud teavad. Ja teevad.

Kohtumine raamatukunstnike Gerda Märtensi ja Tiia Metsaga pani värvika punkti Rakvere koolide kolmandate klasside õpilaste kogu kooliaasta kestnud retkele raamatukunsti radadel. Projektiga “Pildi sisse minek” tutvustati lasteraamatute illustraatoreid ning õpetati lugema pildikeelt.

Pildi sisse mineku eestvedaja, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband ütles, et lapsed on pilditundide kaudu eesti raamatukunstnikega tutvust teinud ja ka ise eri tehnikates kätt proovinud. “Talvisel koolivaheajal käis meil raamatukogust ka tõsisem raamatukaante ümberkujundamise tuhin üle, millest sündis täitsa kobe näitus,” nimetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles