Do kontsa ehk lõpuni välja

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvrid juba pakitud? Alates sügisest liituvad Rakvere teatri trupiga praegu veel Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased ­Jaune Kimmel (vasakult), Märten Matsu ja Grete Jürgenson.
Kohvrid juba pakitud? Alates sügisest liituvad Rakvere teatri trupiga praegu veel Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased ­Jaune Kimmel (vasakult), Märten Matsu ja Grete Jürgenson. Foto: Kasper Mäe

Sügis toob suure tõenäosusega meie teatrisse kolm verivärsket näitlejat. Viljandi kultuuriakadeemia 11. lennust pärit kolmik – Grete Jürgenson, Jaune Kimmel ja Märten Matsu – avaldab, mis on nende elu- ning teatriülesanne. Kes täidab eluunistust, kellele on maailma muutmisest vähe.

Kui Märten Matsu gümnaasiumi lõpetas, tahtis ta saada näitlejaks. Ometi ei läinud ta kohe Viljandi kultuuriakadeemiasse. Võttis aasta vabaks ja tõmbas parkimisplatsidele jooni maha. See töö talle väga ei istunud – mänguline ei saanud olla, reeglid nõudsid, et kaared oleks sirged.

Tema kursuse- ja tulevased meeskonnakaaslased Grete ja Jaune kuulavad tähelepanelikult. Nemad maandusid peale gümnaasiumi kohe kultuuriakadeemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles