Käitumise uurija otsib kurjuse juuri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teatri selle hooaja viimane kohtumine sarjast “RT vestleb” leiab aset täna pärast “Kellavärgiga apelsini” etendust orienteerivalt kell 21.35 Nortsu tee angaaris. Külalisteks on Jaanus Harro ja Ringo Ramul.

Anthony Burgessi kultusromaanil põhinev Ringo Ramuli lavastus käsitleb vägivalla ja kurjuse olemust, inimloomuse süngemat poolt: “Inimestel on kurjuse juur sees, osad oskavad seda rohkemal, teised vähemal määral alal hoida. Meid trupiga huvitab, kas see ongi meie pärisosa.”

Teemast lähtuvalt on vestlema kutsutud Tartu ülikooli professor Jaanus Harro, psühhofarmakoloog ja käitumise regulatsioonimehhanismide uurija. Oma teadusliku tegevusega esindab Jaanus Harro psühholoogia valdkonda, mis hõlmab nii psühhofüsioloogiat kui ka käitumisteadust. Tema olulisemad teadustööd tervisekäitumise teemadel keskenduvad riskeeriva ja impulsiivse käitumise analüüsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles