Mõõgameister kinkis Palmse mõisale rüütlimõõga

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Laigna ja Eve Ong kinnitasid kingitud mõõga Palmse mõisa peamaja teise korruse näitusesaali seinale. Ong tegi seda ettevaatlikult, et mitte tera puudutusega relva pahandada.
Einar Laigna ja Eve Ong kinnitasid kingitud mõõga Palmse mõisa peamaja teise korruse näitusesaali seinale. Ong tegi seda ettevaatlikult, et mitte tera puudutusega relva pahandada. Foto: Kasper Mäe

Sõjaväelane, teoloog ja mõõgameister Einar Laigna kinkis eile Palmse mõisale 14. sajandi rüütlimõõga eeskujul valmistatud mõõga.

“Olen lapsest saati selle kohaga seotud, suurest armastusest tegin mõõgasepana mõõga, kuhu kirjutasin Palms,” rääkis Laigna. “See seisis 2013. aastast raamaturiiuli najal, tihti vaatasin seda. Ja ühel päeval mõõk ütles mulle: “Millal ma koju saan, ma pean ju Palmses olema.” Ja siis ma äkki taipasin, et tema õige koht on siin. Siis pakkusin võimalust mõõgal koju tulla.”

Mõõgameister rääkis relva üle andes, et mõõgale ei meeldi, kui tema tera puudutatakse. “See on mõõga nii-öelda delikaatne ja intiimne osa. Meister tohib teda muidugi teritades keskelt võtta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles