Kultuur südamesse – projekt “Tarvanpää”

Roman Kusma
, Rakvere linnavolikogu liige, reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Kusma.
Roman Kusma. Foto: Erakogu

Kultuuriteema on nagu Tuhala nõiakaev, mis saab pärast pikka talve lõpuks soojal kevadel vulisema ja lausa üle ääre ajama hakata. Pritsime ja pillume siis edasi ideid, mis päikesesäras võiksid visata helki ja valgustada teed, kus edaspidi samme seada.

Üks helk on Tarvanpää Seltsi mõte rajada Rakveresse rahvatantsukeskus, mille asukohaks pakkus Tarvanpää Selts umbes seitse aastat tagasi välja KIT-i klubi. Kaugele sellega ei jõutudki, sest kostsid kommentaarid (nagu kirjutas hiljuti ka Rakvere kultuurimaja endine juht Ülo ­Lodeson): ega me ei jõua ju kõigile oma maja ehitada.

Ei jõuagi. Aga kas keegi peale Tarvanpää on tulnud välja sooviga, et pole vaja mitte tavalisi harjutamise ruume, vaid Eesti mõistes ainulaadset lahendust, vaja on luua midagi, mida veel ei eksisteeri? Kultuurikeskuse ehituse tõttu on see soov tõusnud jällegi päevakorda. Kui me ei lahenda seda võrrandit ära nüüd, siis ei tee me seda mitte kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles