Õiget kägistamist peab kaua harjutama

Anette Mai Samolberg
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasijõudnute esimene grupp võitles suvekooli teisel päeval mõõga ja kilbiga.
Edasijõudnute esimene grupp võitles suvekooli teisel päeval mõõga ja kilbiga. Foto: Kasper Mäe

Homme näeb Rakvere linnuses omamoodi etendust: üles astuvad rahvusvahelise lavavõitluse suvekooli õpilased, kes on juba mitu nädalat Rakveres oskusi lihvinud.

Sel aastal võttis kursusest osa üle kolmekümne õpilase ning osaleda said kõik soovijad, kel vanust vähemalt 16 eluaastat. “Ülemist vanusepiiri meil pole. Kõik, kes tahavad, saavad kaasa lüüa. Muidugi, alla 18-aastastel peab olema selleks vanema nõusolek,” rääkis Eesti Lavavõitluse Liidu juhatuse liige Ene Mii Kuusk, kes on lavavõitlusega tegelenud viimased kuus aastat.

“Ei pea olema tingimata näitleja, et suvekoolis osaleda. Mul endal pole ka näitleja tausta, ma teen seda lihtsalt sellepärast, et mulle meeldib. Osa muidugi tulevad seetõttu, et neil läheb seda töös vaja, aga siin on ka muidu huvilisi, isegi professionaalseid tantsijaid,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles