Kuus karu on tabatud, jäänud veel seitse metsaotti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva varahommikul küttis Laur Heinla Haljala vallas Võle külas metsas üle paarisaja kilo kaaluva emakaru.
Pühapäeva varahommikul küttis Laur Heinla Haljala vallas Võle külas metsas üle paarisaja kilo kaaluva emakaru. Foto: Erakogu

Pühapäeva varahommikul küttis Laur Heinla Haljala vallas Võle külas metsas üle paarisaja kilo kaaluva emakaru, kes oli tänavu maakonnas kuues tabatud metsaott. Heinla sõnul oli karu hammaste järgi hinnates umbes kümne aasta vanune.

Karu küttimisel kasutatakse varitsust ja hiilimisjahti. Viimane on seotud ohtudega, sest juhtub kütil lask ebaõnnestuma, on karu kord tegutseda.

Heinla sõnul kasutas ta hiilimisjahti. “Omad ohud on, adrenaliin on üleval – võib nii mõndagi juhtuda,” ütles ta ja lisas, et eelnevalt oli karu jälgitud ja ta pääses loomale üsna lähedale. “Olin endas kindel,” sõnas Heinla, kes läks jahile pühapäeva hommikul kella poole kuue paiku. Umbes kolmveerand tunni pärast oli karu sihikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles